Σε ρυθμό ανατιμήσεων οι ασφαλίσεις αυτοκινήτων

Οι αυξήσεις που καταγράφονται στην παρούσα φάση λογίζονται ως άκρως επιβεβλημένες

Σε ανατιμητική ρότα επέστρεψε η ασφαλιστική αγορά, με τις εταιρείες οι οποίες αναπτύσσονται στην ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Οχημάτων να έχουν αρχίσει δειλά από τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού να αναπροσαρμόζουν τα τιμολόγιά τους και να εντείνουν την πολιτική τους αυτή ήδη από τις πρώτες ημέρες της νέας φθινοπωρινής σεζόν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πλειονότητά τους οι ασφαλιστικές εταιρείες προβαίνουν σε αυξήσεις ασφαλίστρων της τάξης του 4% με 6% ή και 7%, ακολουθώντας η κάθε μια τη δική της τακτική.

Κάποιες, για παράδειγμα, αυξάνουν την ονομαστική αξία των τιμολογίων τους, κάποιες άλλες αναπροσαρμόζουν το μείγμα των συμπληρωματικών καλύψεων όπου αυτές παρέχονται σε μορφή πακέτου με τρόπο ώστε να μειώνουν τις χορηγούμενες υπηρεσίες τους και κάποιες άλλες απλά αφαιρούν μέρος αυτών διατηρώντας σταθερά τα τιμολόγια τους.

Κύκλοι της αγοράς σημειώνουν ότι, οι ανατιμήσεις που καταγράφονται στην παρούσα φάση λογίζονται ως άκρως επιβεβλημένες δεδομένης της αύξησης του κόστους επισκευής των οχημάτων, αύξηση η οποία προκαλείται από τον τις ανατιμήσεις στα ανταλλακτικά και τις ανάλογες αναπροσαρμογές στα κόστη παροχής υπηρεσιών των συνεργείων αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου, σε αυτή τη φάση η νέα παραγωγή στις ασφαλίσεις οχημάτων λογίζεται ως προς το τεχνικό της αποτέλεσμα αρνητική κι αυτό σε κάθε περίπτωση θα επιβαρύνει τα συνολικά καθαρά αποτελέσματα των εταιρειών για το 2022.

Το κρίσιμο για την αγορά είναι σε εύλογο χρόνο να διαμορφώσει τα τιμολόγιά της ένα τέτοιο επίπεδο το οποίο θα την οδηγήσει σε θετικό τεχνικό αποτέλεσμα και θα μηδενίζει το ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον να τεθούν ζητήματα κεφαλαιακής επάρκειας για ορισμένες από τις εταιρείες.

Πηγή: insurancedaily.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Περισσότερα άρθρα

en_GBEnglish (UK)