Γιατί να κάνω σήμερα ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

mri scan

Γιώργος Μποσινάκης, Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Για πολλα χρόνια η υγεία ιδιωτικά είχε συμπληρωματικό ρόλο. Το δημόσιο μπορούσε να ανταποκριθεί, στη πλειοψηφεία των περιπτώσεων αποτελεσματικά, στο να καλύπτει νοσοκομειακά και ιατροφεραμακευτικά έξοδα. Η ιδιωτική ασφάλιση είχε τη μορφή αγαθού πολυτελείας και ο κόσμος αναρωτιόταν, γιατί να προσθέσει ένα ακόμη έξοδο στο προυπολογισμό του από τη στιγμή που υπήρχε το δημόσιο σύστημα υγείας. 

Οι εποχές άλλαξαν και η μείωση των πόρων προς τη δημόσια υγεία οδήγησαν σε δυσχέρειες όπως ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα. Ο κόσμος άρχισε να ψάχνει εναλλακτικές λύσεις που του εγγυόνται αξιοπρέπεια στη νοσηλεία από ασθένεια ή ατύχημα. Οι ασφαλιστικές εταιρίες άρχισαν να προσαρμόζονται κάνοντας τα προγράμματα πιο προσιτά και ευέλικτα καθώς οι ανάγκες του κόσμου άλλαξαν.

Ποιοί είναι λοιπόν 10 λόγοι για να κάνει κάποιος ιδιωτική ασφάλιση σήμερα;

  • Αξιοπρεπής νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς περιττή γραφειοκρατία και αναμονές δημοσίου αν το επιλέξει ο ασφαλισμένος.
  • Κάλυψη όλων των εξόδων νοσηλείας και αμοιβών σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία της χώρας μέχρι το ανώτατο συμφωνηθέν ποσό (συχνά μεγαλύτερο του 1 εκ. €).
  • Γρήγορη και άμεση κάλυψη εξωνοσοκομειακών διαγνωστικών εξετάσεων.
  • Η Ελλάδα είναι χώρα με πολλές ιδιαιτερότητες. Δυσπρόσιτα βουνά και νησιά καθιστούν απαραίτητο το συμβόλαιο υγείας να συμπεριλαμβάνει επείγουσα αερομεταφορά τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για εκείνους που βρίσκονται σε διακοπές.
  • Κάλυψη στο εξωτερικό σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο ο ασφαλισμένος να μεταβεί σε άλλη χώρα για περίθαλψη αλλά ακόμη και αν λείπει σε διακοπές. 
  • Ο επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος, είναι πάντα στο πλευρό του ασφαλισμένου ώστε να προσαρμόσει το συμβόλαιο στα μέτρα του ανάλογα με τις ανάγκες και τις οικονομικές του δυνατότητες, να τον καθοδηγήσει όταν χρειαστεί, ακόμη και να του υπενθυμίσει τις κάλυψεις του συμβολαίου του.
  • Καλύπτει τις αμοιβές των ιατρών κατά τη νοσηλεία αλλά και σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης.
  • Υπάρχει δυνατότητα χρήσης του κοινωνικού φορέα ασφάλισης σε συνδιασμό με το συμβόλαιο στα ιδιωτικά νοσοκομεία ή στο δημόσιο με την ασφαλιστική να δίνει έξτρα επίδομα στον ασφαλισμένο στην προκειμένη περίπτωση.
  • Πόσες φορές χρειάστηκε να κλείσετε ραντεβού στο δημόσιο για μήνες μετά ακόμη και για μία απλή εξέταση; Ένα συμβόλαιο υγείας, δίνει τη δυνατότητα μέσω των επιλογών που προσφέρει για λύσεις τη στιγμή που τις χρειάζεστε και είναι απαραίτητες για τη καλή σας υγεία.
  • Δυνατότητα καθορισμού κεφαλαίων αποκατάστασης στη περίπτωση που βρεθείτε στη θέση να μην μπορείτε να εργαστείτε.
Ο πραγματικός πλούτος ενός ιδιωτικού συμβολαίου υγείας, είναι οι επιλογές που προσφέρει και η αξία του φαίνεται από τη πρώτη χρήση.

© Copyright 2020 bosinsurance - All Rights Reserved