Αστική Ευθύνη Ιατρών στην εποχή του Covid-19


Με το μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που παρατηρούνται παγκοσμίως, οι ιατροί εκτός απο τον κοροναίό ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και αγωγές. Σύμφωνα με το Bloomberg, δικηγόροι που ειδικεύονται στη υπεράσπιση ιατρών, συμβουλεύουν στους πελάτες τους να σποφύγουν την αστική ευθύνη αν βρεθούν να πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε ασθενείς λόγω υποδομών. Ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουν καταστάσεις σήμερα, κοθορίζει κατά πόσο μία πιθανή υπόθεση αμέλειας κατά την άσκηση του επαγγέλματος θα καταλήξει σε δικαστική διαμάχη.


Ο Nick Oberheiden, δικηγόρος που ειδικεύεται σε υποθέσεις ιατρών στις ΗΠΑ, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κλειδί είναι να υπάρχουν σαφείς γραπτές πολιτικές που δηλώνουν οτι δεν διαχωρίζουν τους ασθενείς σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, την εθνικότητα ή άλλα χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον, ο Oberheiden, ανέφερε ότι συμβουλεύει τους πελάτες του να κρατούν γραπτές τις αποφάσεις που παίρνουν και παρόλο που είναι λιγότερο πιθανό να επιβιώσουν τη νόσο άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας δε θα πρέπει να αποφασίζουν μόνο βάσει αυτού του παράγοντα.

Σύμμαχοι των ιατρών και σε αυτές τις καθοριστικές στιγμές, με την Ελλάδα να είναι στη 40η θέση σε κρούσματα, ήταν και θα είναι οι Ασφαλιστικές Εταιρίες και οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι, έτοιμοι να ενημερώσουν τους άμμεσα ενδιαφερόμενους ιατρούς κάθε ειδικότητας.

© Copyright 2020 bosinsurance - All Rights Reserved