Μόνο με την πινακίδα του οχήματος ο έλεγχος για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Δεν χρειάζονται κωδικοί taxisnet

Πρόσβαση στον έλεγχο των πινακίδων άλλων οχημάτων όσον αφορά το αν είναι ασφαλισμένα ή όχι έχουν πλέον οι οδηγοί μέσα από τη νέα εφαρμογή MyAuto που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Μέσα από το gov.gr (https://dilosi.services.gov.gr/templates/VEHICLE-INSURANCE/create) o κάθε πολίτης καθώς και οι αρμόδιες αρχές μπορούν να αναζητήσουν χωρίς κωδικούς taxisnet, βάζοντας μόνο τα στοιχεία της πινακίδας αν το όχημα είναι ασφαλισμένο. Το σύστημα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών καθώς δεν εμφανίζει ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη αλλά μόνο τη μάρκα του οχήματος, το χρώμα, αν είναι ασφαλισμένο (χωρίς αναναφέρεται σε ποια ασφαλιστική εταιρεία) και την πινακίδα.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα θετικό βήμα καθώς δίνει άμεσα τη δυνατότητα στον οδηγό ενός οχήματος που θα εμπλακεί σε ατύχημα να ελέγξει κατά πόσο το άλλο όχημα έχει την απαραίτητη από το νόμο ασφαλιστική κάλυψη για αστική ευθύνη.

Ωστόσο, με περίπου 550.000-600.000 ανασφάλιστα οχήματα να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους με ότι αυτό συνεπάγεται σε ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς τίθεται για άλλη μία φορά το ζήτημα κατά πόσο θα έπρεπε το σύστημα αυτόματα να εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα και όχι με την κατά καιρούς σάρωση της βάσης δεδομένων που έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα υπουργεία.

Πηγή: insurancedaily.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Περισσότερα άρθρα

elΕλληνικά